Sanne Aas
Livet som elev på studiespesialisering

Jeg hadde hørt så utrolig mye bra om KVS-Lyngdal.
Valget var enkelt, her skulle jeg gå!

Da Sanne Aas (18) fra Lyngdal skulle velge en videregående skole, falt valget på KVS-Lyngdal. Som lokal «Lyngdøl» var det spennende å kunne møte så mange forskjellige mennesker fra hele Norge, samtidig som hun får en god grunnutdanning for videre studier.

- Jeg visste ikke helt hva jeg skulle bli, og liker så mye at det ble vanskelig å kun velge én linje. Jeg hadde hørt mye bra om KVS-Lyngdal fra storesøsteren min, som er tidligere elev. I tillegg var jeg opptatt av å være i et kristent miljø, med medelever som deler troen. Det å kunne dele trosliv med venner har vært viktig for meg gjennom studietiden.

Det er lett å få nye venner på KVS-Lyngdal!

07:10-07:40

En typisk hverdag for Lyngdalsjenta består av en god frokost, før hun kjører mopeden sin til KVS-Lyngdal. En liten kjøretur på 5 minutter. Vel fremme, pleier hun å starte dagen med å slå av en prat rundt frokostbordet til vennene som bor på internatet. En varm kaffe, kakao eller te før første skoletime starter er et must!

07:45-11:05

Første skoletime, og dagen for presentasjon har kommet. Som vanlig, legger Sanne mobilen sin i «mobil-hotellet».

Mobil-hotellet» som er en del av alle klasserommene på KVS-Lyngdal

Gruppen hun er en del av har forberedt presentasjonen. Det er en morsom og lett tone i klasserommet. Her føler alle seg trygge, og det er lett å «gi av seg selv».

Gruppearbeid er både sosialt og lærerikt. Noen velger å slenge seg i en hengekøye for å gjøre skoleoppgavene sine. Andre sitter i det nye biblioteket, eller rett og slett i senga si på internatet. Mulighetene er mange! Mellom skoleoppgavene blir det gjerne en runde med beachvolleyball, litt soling eller en tur på Sørlandsbadet om været er dårlig.

- Jobber man jevnt og disiplinert, er det mange muligheter til å gjøre morsomme og sosiale aktiviteter sammen. Vi har utrolig flinke miljøarbeidere som tilrettelegger og arrangerer sosiale treff. Det er alt fra sosial kakebaking, filmkveld, lovsangskveld eller fysiske konkurranser. Noe for enhver smak, enten du liker idrett, praktisk arbeide eller café-livet. Ja, for det er en egen café på skoletunet også!

Hvem sier at det skal være ubehagelig å kjipt med skoleoppgaver?

Hvem sier at det skal være ubehagelig å kjipt med skoleoppgaver?

Timene flyr av sted. Matte, fysikk, norsk og kroppsøving. Det er en del teori som skal gås gjennom i løpet av en halv skoledag. Da er det godt å kople av med litt fysisk aktivitet, i skoletiden. Frisbee-golf, fotball, sirkeltrening eller egentrening på skolens styrke og fitness-rom.

KVS-Lyngdal har et eget styrkerom med tilhørende spinning-rom. Kun 50m fra klasserommet, inne på tunet!

11:05-11:35 LUNCH = SOSIALT OG DIGG!

Etter en rask dusj, er det tid for lunch i skolens kantine. Her serveres et bredt utvalg av pålegg og brødmat. Noen ganger er det også varmmat. Noe elevene setter ekstra pris på. Kokkene på KVS-Lyngdal disker frem med kreative, sunne og nye smaksopplevelser. Det skal legges til, at hverdagslunchen er ordinær - men god! Det er også mulig å kjøpe seg noe ekstra digg som du kan ta med i farta. Kanskje yoghurt med friske bær og musli frister?

Lunchen er et sosialt treffpunkt hvor alle elever på KVS-Lyngdal samles for å spise. Historier, opplevelser og hverdagsglimt utveksles mellom bordradene. Latteren sitter løst. Her finnes det muligheter for å bli kjent med noen nye! Sett deg på forskjellige bord hver dag, i én uke. Resultatet blir ofte drøssevis med nye vennskap - som varer livet ut.

11:35-14:55

Etter en solid lunch er det tid for neste skoletime. Engelsk, spansk eller noe annet? «Muy bien» og «How are you?» sitter løst. Men det skal læres mer enn som så. Naturfag, geografi og samfunnsfag står på agendaen. Hva er eeegentlig «Obamacare»? Hvor er Aruba og hvordan renser man vann? Det er mange ting som skal læres, mange spørsmål som krever svar - og mye av dette skal man lære, uten å bruke «google».

Klasserommene på KVS-Lyngdal er nyoppusset nylig.

Middag! 14:55-15:20

Siste time er unnagjort, det er tid for middag! Hva er det for noe spennende på menyen idag? Hva med en ordentlig digg fiskeburger? Riktig ernæring og god smak er viktig. Noen uker er det tema-basert mat hvor du får smakt på helt nye retter fra ulike steder i verden. Middagen er som lunchen, et sosialt treffpunkt hvor man kan senke skuldrene etter en hel dag med undervisning. Rundt bordet legges planer for ettermiddag og kveld. «Skal vi gå på kino?», «Vi tar en styrkeøkt!» og et mangfold av forslag diskuteres. Det er enkelt å finne på noe, når man er sammen med vennene sine.

15:30-17:30 Lekser og fritid

Det er godt å sette av en time eller to for å gjøre deg ferdig med leksene. Noen foretrekker «skippertak-metoden», mens andre jobber jevnt med oppgavene som skal leveres inn, forberedelsene til tentamen eller presentasjonen. Vi er ulike, og det er greit å ha ulike arbeidsmetoder. Når man ligger godt an på oppgavene som skal leveres, er det enda bedre å nyte livet her på Sørlandet. Ta deg et bad på Sørlandsbadet som ligger et steinkast unna KVS. Du kan jakte, trene, spille dataspill eller beachovolleyball. Mulighetene er uendelige. Nyt livet!

Det finnes en rekke muligheter for fritidsaktiviteter på KVS-Lyngdal.

Hva med en ridetur en varm ettermiddag?

23:00 Ro på KVS-Lyngdal

Etter nok en deilig dag, venter en god natts søvn. De som bor på internatet har ro-tid klokken 23:00. Husk at det er nattevakter som bor på skolen, slik at du alltid har tilgjengelig noen å prate med.