ProfilFotball

Dersom du elsker å spille fotball og ønsker å satse, finnes det mange gode grunner til å gå på toppidrett fotball på KVS-Lyngdal. Her får mulighet til å trene tre ekstra fotballøkter i uka i tillegg til annen trening på idrettsfag. Dersom du ikke ønsker å satse, men allikevel elsker fotball, har du også mulighet til å velge breddeidrett fotball. Da får du mest fotball, men også en del andre idretter som volleyball, spikeball, og dans mm. sammen med andre elever som også går breddeidrett.

Kombinert med et godt treningsmiljø og flotte fasiliteter gir dette et godt utgangspunkt for ferdighetsutvikling her hos oss.

Kvs-Lyngdal har mange fine fasiliteter – KVS-hallen med kunstgress, Lyngdal stadion med tre kunstgressbaner, samt stor innendørshall med kunstgress. Vi har også et velutstyrt styrkerom som elevene har full tilgang til. Vi er hvert år med på sørlandsmesterskap i fotball for VGS (vi vant denne i 23!), og vi drar på fotballkamp på høyt nivå sammen. 

På fotball er du velkommen uavhengig av treningsbakgrunn, men du bør være motivert for å trene og ha ønske om å forbedre deg som fotballspiller. De fleste elevene på fotball går på toppidrett, men dersom du ikke ønsker å spille i klubb eller satse er det mulig å velge bredde fotball.

Undervisning

På fotball i fotball disponerer vi tre økter à 90 minutter i uka. I gjennomsnitt bruker vi 2 økter til å utvikle fotballferdigheter og 1 økt går til basistrening. I disse timene jobber vi med styrke og motorikk. Vi følger fotballåret, det vil si at vi kjører mest basistrening i pausen på vinteren osv. samt noen økter med restitusjon og aktiv avkobling i f.eks Sørlandsbadet. Hovedfokuset vårt er å «utvikle ferdigheter inn mot enkeltspillere». Kvalitet og fokus i treningene er viktig, vi forventer at du som elev og fotballspiller viser ståpåvilje og gode holdninger. Skal du gå toppidrett fotball stiller vi krav om at du må spille i en klubb. Alle kan få et tilbud i Lyngdal IL. Skolen samarbeider med klubben, som har tilbud på de fleste nivåer. Det tar cirka 5 minutter og sykle til trening fra skolen.

Egentreningsperioden

Dette er en 5-6-ukers periode satt av til individuelt planlagt og styrt trening der målet er å forbedre seg i fotballferdigheter og basistrening. Det legges i disse ukene opp til trening selv, og målet med perioden er at elevene skal lære å trene seg selv og evaluere egen trening. Når det kommer til totalbelastning, treningsmengde og lignende er dette noe vi ønsker å ta på alvor. Hver elev blir fulgt opp med individuelle samtaler.

Nivå

I fotballgruppen på KVS-Lyngdal er det et godt nivå og trygt miljø. I hovedsak spiller mange på G-16, J-17 og juniorlagene. Det er også en del spillere på ulike A-lag i 3. divisjon. Mange lurer på hva slags nivå man må være på for å gå toppidrett. Det er vanskelig å gi noe enkelt svar på dette. Du må være glad i å trene, og innstilt på en hel del basistrening som utholdenhetstrening, styrketrening, koordinasjon osv. For å gå bredde fotball er det ingen krav til dette.

Tilleggspoeng

På Fotball Toppidrett kan elever få 0,7 tilleggspoeng på bakgrunn av idrettslige prestasjoner. Eleven må søke skolens ordinære inntak og sende inn dokumentasjon fra krets eller forbund. For å få tilleggspoeng må dette minimum være oppfylt:

  • skolen må tilby undervisning i idretten
  • eleven må utmerke seg på regionalt nivå eller høgare i sin idrett (dokumentert av krets eller forbund)

Linjelærer

Endre Leksbø er fra Lyngdal, er gift og har tre barn. Han har mye erfaring som fotballspiller, som trener på forskjellige lag, og har lang erfaring som lærer på Toppidrett Fotball. Han er opptatt av å danne gode, trygge prestasjonsgrupper, brenner for utvikling av enkeltspillere.

Søk som elev

Søknadsfrist er 1.mars, og du søker på vigo.no. Ønsker du mer informasjon, eller besøke skolen før du søker, kan du ta kontakt med oss. Du kan få overnatte og spise her gratis hvis du vil sjekke ut skolen. Velkommen til oss!

Endre e.leksbo(at)kvs-lyngdal.no