ProfilFotball

Dersom du elsker å spille fotball og ønsker å satse, finnes det mange gode grunner til å gå på toppidrett fotball på KVS-Lyngdal. Her får mulighet til å trene tre ekstra fotballøkter i uka i tillegg til annen trening på idrettsfag. Dersom du ikke ønsker å satse, men allikevel elsker fotball, har du også mulighet til å velge breddeidrett fotball. Da får du mest fotball, men også en del andre idretter som volleyball, spikeball, badminton og dans mm. sammen med andre elever som også går breddeidrett.

Kombinert med et godt treningsmiljø og flotte fasiliteter gir dette et godt utgangspunkt for ferdighetsutvikling her hos oss.

Kvs-Lyngdal har mange fine fasiliteter – KVS-hallen med kunstgress, Lyngdal stadion med tre kunstgressbaner, samt stor innendørshall med kunstgress. 200 meter fra skolen ligger et flott badeland, Sørlandsbadet. Med et godt rabattert årskort har du tilgang til boblebad, bassenger og velutstyrte treningsrom, noe vi forresten har på skolen også. Med andre ord, nydelige forhold hele året.

Internatet

Det som er spesielt med KVS-Lyngdal er at dette er en kristen videregående internatskole. Vi tilbyr idrett, naturbruk og studiespesialisering. Her kommer det elever fra hele landet. Skolen har et veldig godt rykte for sitt gode miljø. Å bo på internat gir deg en helt ny hverdag, og livet blir ganske annerledes. Du har vennene og treningskameratene dine rundt deg hele tiden, og du har gode treningsmuligheter rett ved der du bor. Hvis du spør elevene våre om hva de liker best ved å gå her, vil mange svare internatmiljøet. Det må rett og slett prøves!

Undervisning

I fordypning i fotball disponerer vi tre økter med to skoletimer (1,5) time i uka. I gjennomsnitt bruker vi 2 økter til utvikle fotballferdigheter og 1 økt går til basistrening. I disse timene bruker vi mest tid på styrke. I VG2 og VG3 brukes en økt i uka av aktivitetslæretimene til utholdenhetstrening. Vi følger fotballåret, det vil si at vi kjører mest basistrening i pausen på vinteren osv. samt noen økter med restitusjon og avkobling i f.eks Sørlandsbadet. Hovedfokuset vårt er å «utvikle ferdigheter inn mot enkeltspillere». Kvalitet og fokus i treningene er viktig, og vi deler ofte inn i nivå. Skal du gå toppidrett fotball stiller vi krav om at du må spille i en klubb. Alle kan få et tilbud i Lyngdal IL. Skolen samarbeider med klubben, som har tilbud på flere nivåer, junior og A-lag (3.divisjon), gutter og jenter. Det tar cirka 5 minutter og sykle til trening fra skolen.

Egentreningsperioden

Dette er en 5-6-ukers periode satt av til individuelt planlagt og styrt trening der målet er å forbedre seg i fotballferdigheter og basistrening. Det legges i disse ukene opp til trening selv, og målet med perioden er at elevene skal lære å trene seg selv og evaluere egen trening. Når det kommer til totalbelastning, treningsmengde og lignende er dette noe vi ønsker å ta på alvor. Hver elev blir fulgt opp med individuelle samtaler.

Nivå

I fotballgruppen på KVS-Lyngdal er det et godt nivå og trygt miljø. I hovedsak spiller mange på diverse juniorlag. Det er også en del spillere på ulike A-lag i 3. divisjon. Mange lurer på hva slags nivå man må være på for å gå toppidrett. Det er vanskelig å gi noe enkelt svar på dette. Du må være glad i å trene, og innstilt på en hel del basistrening som utholdenhetstrening, styrketrening, koordinasjon osv. For å gå bredde fotball er det ingen krav.

Søk som elev

Søknadsfrist er 1.mars, og du søker på vigo.no. Ønsker du mer informasjon, eller besøke skolen før du søker, kan du ta kontakt med oss. Du kan få overnatte og spise her gratis hvis du vil sjekke ut skolen. Velkommen til oss!

Endre e.leksbo(at)kvs-lyngdal.no

Olav o.tjelle(at)kvs-lyngdal.no