LinjeNaturbruk

Den grønne veien til studiekompetanse. På Naturbruk får du yrkesutdanning eller studiekompetanse, og du kan studere nesten hva du vil etterpå.

På KVS-Lyngdal kan du velge mellom disse profilene:

Når du skal søke på Vigo, velger du vg1 Naturbruk i søknaden. Etter søknadsfristen vil alle som har søkt Naturbruk motta en sms hvor de må fylle ut valg av profil.
Kun elever som svarer på profilvalget vil bli vurdert i opptaket.

Informasjon om Naturbruk

Det jordnære og naturlige vil aldri bli umoderne. For få ting er mer inspirerende enn å få planter til å gro, og dyr til å trives. Naturbruk er framtidas næring!

Mer

Profil Landbruk

Drømmer du om å jobbe på gård, følge årstidenes rytme, arbeide med maskiner og dyr, bruke kroppen i en variert hverdag? Eller er du bare interessert i en spennende og praktisk måte å ta studiekompetanse på? Da passer profilen Landbruk for deg! Profilen omfatter 12 timer i uka, og det meste av undervisninga foregår nettopp på gården.

Mer

Profil Skog og friluftsliv

Liker du å ferdes i naturen? Er du interessert og har lyst å lære om friluftsliv, havkajakk, jakt, fiske, hogst og skogsdrift? Kunne du tenke deg å gjøre dette i skoletida? Da er profil Skog & Friluftsliv noe for deg.
Profilen omfatter 12 timer i uka. Vi har tilpasset profilen til deg som lengter etter mer tid i skog og friluft, på telttur, med børse eller med motorsag. For mange er dette en spennende måte å få studiekompetanse på.

Mer

Profil Skog og entreprenør

Liker du å være i aktiv i naturen? Er du interessert i og lyst å lære om hogst og skogsdrift? Kunne du tenke deg å gjøre dette i skoletida? Da er profil Skog og entreprenør noe for deg.
Profilen omfatter 12 timer i uka. Vi har tilpasset profilen til deg som lengter etter mer tid i praktisk arbeid utendørs, med motorsag og traktor. For mange er dette en spennende måte å få studiekompetanse på.

Mer

Profil Hest og landbruk

Vi vil at du som elev på profil Hest og landbruk skal oppleve glede og mestring med hest og andre dyr på gården, og vokse som menneske. Våre fasiliteter og rammer gir alle muligheter for å lykkes, og som elev er du medansvarlig for å bevare vårt gode skole- og stallmiljø.

Mer

Slik er Undervisningen

Som elev på naturbruk får du en solid innføring i naturforvaltning, jordbruk, skogbruk og dyrestell (ku/sau/hest/høns), med fordypning i det du velger som profil. Du vil oppleve variert undervisning, både ute og inne, teori og praksis. De to første årene har du nesten to hele dager med praktiske fag i uka, og det er kanskje dette elevene våre setter størst pris på.

Mer

Hva venter deg som Naturbrukselev?

Mer

Fasiliteter og fritid

Som elev får du tilgang på fantastiske fasiliteter & fritidstilbud. Å ha gode muligheter og ressurser rundt seg er viktig for trivselen. Her får du en oversikt over alt du kan boltre deg i og finne på på fritiden!

Mer