ProfilSkog og friluftsliv

Liker du å ferdes i naturen? Er du interessert og har lyst å lære om friluftsliv, havkajakk, jakt, fiske, hogst og skogsdrift? Kunne du tenke deg å gjøre dette i skoletida? Da er profil Skog & Friluftsliv noe for deg.
Profilen omfatter 12 timer i uka. Vi har tilpasset profilen til deg som lengter etter mer tid i skog og friluft, på telttur, med børse eller med motorsag. For mange er dette en spennende måte å få studiekompetanse på.

Dette lærer du

På profilen Skog & friluftsliv lærer du blant annet om havkajakk, kano, fiske, rypejakt i fjellet og friluftsliv på vinter/sjø/skog/fjell, videreforedling (slakt, partering, tilberedning), teambuilding, bruk av motorsag og traktor, vedproduksjon og mye mer.
Du vil også være med på stell av dyr og planter og vi gjør praktiske oppgaver med høns og sau. 

I vg2 videreføres denne profilen til Entreprenørskap - Skog & friluftsliv, og da får du mulighet til å starte din egen bedrift sammen med dine klassekamerater. Der bruker du det du har lært i vg1, for eksempel friluftsliv som næring, skogdrift eller andre ting dere kan skape en næring av der dere faktisk tjener penger på dette i skoletida. Entreprenørskap – skog & friluftsliv vil ha fokus hvordan lede/guide andre i naturen og hvordan man kan bruke naturen som en næring, vi vil besøke lokale turistaktører og mennesker som har tatt i bruk gården eller småbruket sitt der de har skapt en næring med gårdsbutikk, opplevelser, Inn på tunet og lignende næringskonsepter. Du vil gjennom ungdomsbedriften din få være med med på å lage og gjennomføre aktiviteter, turer og opplevelser i naturen for andre skoleklasser og grupper.

Veien videre

I Vg3 kan du velge om du vil gå videre på Naturforvaltning og få studiekompetanse eller Landbruk og bli agronom. Du kan også gå begge og både få agronomtittel og ta studiekompetanse som et 4.år.

Tar du studiekompetanse kan du gå videre på universitet og høyskole, og da har du mange valgmuligheter. Blir du agronom vil du ha et ypperlig utgangspunkt for å jobbe i landbruket, ta over gård og liknende. Entreprenørskap gir deg en spennende og unik erfaring med å drive din egen bedrift og tjene egne penger.