ProfilVolleyball

På KVS Lyngdal har vi gode muligheter for deg som ønsker å spille volleyball, enten du vil videreutvikle ferdigheter og spille for gøy eller satse med toppidrettsstatus. Vi har nemlig tilbud om både breddeidrett og toppidrett. Om du velger det ene eller det andre, så trener alle elevene på samme linja.

I år er vi 27 stk og de aller fleste går på breddeidrett. Her er du velkommen uavhengig av treningsbakgrunn, men du bør være motivert for å trene og ha ønske om å forbedre deg som volleyballspiller. Har du et ønske om å spille i klubb, og satse ekstra, kan toppidrett være aktuelt for deg.

Internat

Det som er spesielt med å gå her hos oss i Lyngdal er at vi er en kristen videregående internatskole! Vi tilbyr Idrett, IKT-servicefag, Naturbruk og Studiespesialisering, og vi har vi folk fra hele landet. Vi har et veldig godt rykte for vårt gode miljø, se hva elever sier om skolen her. Å bo på internat gir deg en helt ny hverdag, og livet blir ganske annerledes. Du har vennene og treningskameratene dine rundt deg hele tiden, og du har gode treningsmuligheter rett ved der du bor. Hvis du spør elevene våre om hva de liker best ved å gå her, vil mange svare internatmiljøet. Det må rett og slett prøves!

Undervisningen

I fordypning volleyball disponerer vi 3 økter à to skoletimer (1,5) time i uka. I gjennomsnitt bruker vi 2 økter til å utvikle volleyballferdigheter og 1 økt går til basistrening. På høsten starter vi med 3-4 uker med ballsidighet. Her er ballforståelse og mye balltouch i fokus. Deretter går vi metodisk igjennom alle de seks fasene i volleyball: serve-mottak-opplegg-angrep-blokk-forsvar. Etter egentreningsperioden skal breddeidrettsgjengen gjennomføre et fire ukers emnekurs i badminton, mens toppidrettselevene fordyper seg i en av de seks fasene, statistikk eller taktikk. Skal du gå toppidrett volleyball stiller vi krav om at du må spille i en klubb. Per dags dato har Farsund idrettslag både 1. og 2.divisjonslag for herrer, og Lister har damelag.

Egentreningsperioden

Dette er en 5-6-ukers periode satt av til individuelt planlagt og styrt trening der målet er å forbedre seg i volleyballferdigheter og basistrening. De legger i disse ukene opp trening selv og målet med perioden er at de skal lære å trene seg selv og evaluere egen trening. Valg av spesialisering diskuteres med faglærer.

Lærer

Nils Edvin Numme er fra Farsund, 35 år, er gift og har to barn. Han har spilt volleyball i 20 år og har 37 landskamper i volleyball, to Norgesmesterskap for Førde og proffspill i utlandet bak seg. Han har trener 2-utdanning og holder selv trenerkurs for minitrenere og ungdomstrenere. For tiden er han også assisterende juniorlandslagstrener!

Søke

Søknadsfrist er 1.mars, og du søker på Vigo.no. Ønsker du å få vite mer eller besøke oss er det bare å si ifra! Du kan overnatte og spise her gratis om du vil sjekke ut skolen. Velkommen til oss!

Nils Edvin ne.numme@kvs-lyngdal.no